Föreläsningar

Alla rättigheter förbehålles, Forandraskolan.se

Vi erbjuder fyra olika inspirationsföreläsningar med olika fokusområden. Välj den som passar just er och era behov.

Föreläsningarna utgår från grundskolans verksamhet men kan även appliceras i förskolan.

Föreläsning 1 "Utveckla de entreprenöriella förmågorna"

I denna föreläsning fokuserar vi på hur projektet kan utveckla de entreprenöriella förmågorna samarbete, kommunikation, kreativitet, problemlösning och självförtroende hos eleverna. Vi visar hur du kan inkludera förmågorna i varje lektion och aktivitet.

Föreläsning 2 "Utveckla de sociala förmågorna"

I denna föreläsning fokuserar vi på hur projektet kan utveckla elevernas sociala förmåga. Vi går igenom olika strategier och metoder för pedagoger och ger praktiska tips som du kan använda i din undervisning.

Föreläsning 3 ”Ämnesövergripande arbetssätt"

I denna föreläsning fokuserar vi på hur projektet kan användas som ett ämnesövergripande arbetssätt. Vi ger exempel på tematiska arbeten som berör flera olika ämnen samtidigt som de arbetar mot projektets syfte.

Föreläsning 4 "Snäll och glad"

I denna föreläsning fokuserar vi på kopplingen mellan vänlighet, omtanke och lycka samt hur det påverkar elevernas utvekling. Vi utgår från Samhällsprojektet och aktuell forskning.

Denna föreläsning rekomenderas för förskolor.

Vi erbjuder också kombinationer av de olika alternativen men då tillkomer en viss kostnad.

Grundpriset för en inspirationsföreläsning är 5000:-

(Beroende på gruppstorlek, tid, plats och föreläsningskombinationer kan beloppet ändras)

Utvärderingar från tidigare föreläsningar:

”Stort TACK för gårdagens föreläsning!! Det var otroligt intressant och inspirerande! Jag har idag hört flera pedagoger som känner sig taggade att hitta på liknande insatser. ”

”Jag var alldeles uppfylld av ert projekt resten av kvällen…. och känslan håller i sig. Många av mina kollegor blev entusiasmerade och jag hör att många har bra idéer om hur vi skulle kunna jobba på liknande sätt här.

-Föreläsning ”Utveckla de sociala förmågorna” på Kymlingeskolan Sundbyberg.

”Olle och Camilla rockar! Hälsa att de genomförde en proffsig föreläsning och önska dem lycka till, inspirerande!”

”Inspiration kom till mig. Fortsätt som ni gör. Bra jobbat!”

”Går härifrån med ny energi! Tack!”

”Mycket proffsiga föreläsare! En inspirerande dag. Tack!”

-Föreläsning ”Utveckla de entreprenöriella förmågorna” på Ung Företagsamhets utbildningsdagar för lärare.